| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Jarek Wędkarz Polski
|
Wysłany: 2008-11-25, 20:39:15 Temat postu: Czysta energia |
|
|
Czy pamiętacie, a jak nie to z opowiadań o protestach przeciw budowie elektrowni atomowej. Świat nie przejmował się protestami tylko we wszystkich znaczących państwach takie powstały. Jesteśmy jedynym państwem na świecie które w 95 % ma energie z węgla, najbardziej szkodliwą środowisku. Teraz ekoterroryści protestują przeciw energii wodnej i wiatrowej. Kto ich finansuje z tymi pomysłami aby polska była nadal w średniowieczu z takimi technologiami produkującymi czystą energię. Trzeba myśleć jak najmniej skrzywdzić przyrodę ale odwrotu nie ma, chyba, że wrócimy do jaskiń. ______________________________ Pozdrawiam
To co piszę to moje prywatne zdanie |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mariusz Moderator

|
Wysłany: 2008-11-26, 10:25:38 Temat postu: |
|
|
Niestety to smutne ale prawdziwe. ______________________________ Serdeczne pozdrowionka!!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
BobekSTW Moderator

|
Wysłany: 2008-11-26, 11:32:17 Temat postu: |
|
|
U nas to się nawet nie poprawi za 15-20 lat. Dalej rządzą "te" same osoby, to wszystko jest z góry ustalone ! Pozdrawiam ______________________________ Rybki, rybki chodźcie na haczyka !!  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jarek Wędkarz Polski
|
Wysłany: 2008-12-22, 16:09:35 Temat postu: |
|
|
| BobekSTW napisał: | | Dalej rządzą "te" same osoby, to wszystko jest z góry ustalone |
Nie do końca, "te" osoby muszą się podporządkować pod unijne przepisy. ______________________________ Pozdrawiam
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mariusz Moderator

|
Wysłany: 2008-12-22, 17:18:17 Temat postu: |
|
|
Jest już dużo lepiej do końca 2019 roku ma powstać wierwsza elektrownia jądrowa a do 2030 druga. Trochę to wszystko zaczęło przyśpieszać.  ______________________________ Serdeczne pozdrowionka!!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jarek Wędkarz Polski
|
Wysłany: 2009-10-01, 21:47:39 Temat postu: |
|
|
Wiele państw ma nawet 50% energii z wiatraków a u nas ....brak kasy aby z wiatru darmowego korzystać. ______________________________ Pozdrawiam
|
| Powrót do góry |
|
 |
gargamel Wędkarz Polski
|
Wysłany: 2009-10-04, 12:52:49 Temat postu: |
|
|
Przekonałem się o tym na własne oczy. Tak się składa, że odwiedziłem w tym roku trochę Europejskich państw, jak np. Niemcy, Austria czy Słowacja. Jadąc autostradą dosłownie co chwilę na horyzoncie pojawiały się jakieś wiatraki, niektóre nawet w grupach po ok 50-75 sztuk! A w Polsce? Może za mało zwiedziłem nasz kraj, ale jedyne wiatraki, które widziałem i które sobie przypominam to te na pomorzu zachodnim, gdzieś pomiędzy Szczecinem a Rewalem bodajże... ______________________________ Połamania kija, oczywiście na wieeeelkiej rybie  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jarek Wędkarz Polski
|
Wysłany: 2009-10-04, 22:35:19 Temat postu: |
|
|
Są takie baterie wiatraków już w Bełchatowie, w Koninie i koło Grudziądza. Jest to czysta energia ale nie chciał bym mieszkać w pobliżu tak jak i koło zapory wodnej  ______________________________ Pozdrawiam
|
| Powrót do góry |
|
 |
|