| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
wędkarz Wędkarz Polski

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
robson Wędkarz Polski

|
Wysłany: 2009-10-16, 22:28:45 Temat postu: |
|
|
Witam kolego
Uważam, że jak najbardziej możesz wędkować metodą spiningową. Masz opłaconą składkę wód górskich, a jak wiadomo upoważnia ona także do wędkowania metodą spiningu (bynajmniej tak jest w woj. kujawsko-pomorskim). Choć myślę że i wszędzie, bo wody górskie są najwyższą ze składek.
poniżej małą kwestię z regulaminu przytaczam:
PRAWA WĘDKUJĄCEGO W WODACH PZW
5. Członek PZW do 14 lat ma prawo wędkować z następującymi ograniczeniami: w
ramach własnego łowiska, zgodnie z limitem ilościowym i wagowym, wyłącznie pod
nadzorem osoby uprawnionej do opieki.
6. Młodzież niezrzeszona w wieku do 14 lat ma prawo wędkować:
a) w ramach uprawnień i dziennego limitu połowu ryb swojego opiekuna metodą
spinningową lub muchową. Przekazanie uprawnień nie wyklucza wędkowania
opiekuna na jedną wędkę.
b) w ramach uprawnień stanowiska i dziennego limitu połowu ryb swojego opiekuna,
mają prawo wędkować dwie osoby, każda na jedną wędkę. Udostępnienie
stanowiska i limitu dwóm osobom nie wyklucza wędkowania opiekuna na jedną
wędkę.
Oczywiście, członkowi PZW posiadającemu Kartę wędkarską (czyli w wieku > 14 lat) przysługuje pełnia praw wędkarza. Podobnie jak każdemu wędkarzowi w wieku >14 lat, niezrzeszonemu w PZW.
Wiek 16 lat jest kategorią statutową i jest istotny w odniesieniu do członkostwa w PZW, jest granicą między statusem "członka-uczestnika" oraz "członka zwyczajnego".
waro po prostu zapytać w kole u siebie, choc myślę, że masz do tego wszelkie prawo pozdrawiam Robson  ______________________________ SPININGISTA
ŻEBY ŻYCIE MIAŁO SMACZEK RAZ SANDACZYK RAZ SZCZUPACZEK!!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jarek Wędkarz Polski
|
Wysłany: 2009-10-18, 14:24:10 Temat postu: |
|
|
Przejrzyj dokładnie, ale zdaje mi się, że zapłaciłeś taką składkę która nie dopuszcza spiningu.
http://www.pzwtarnobrzeg.pl/skladki.html ______________________________ Pozdrawiam
To co piszę to moje prywatne zdanie |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wędkarz Wędkarz Polski

|
Wysłany: 2009-10-18, 15:56:08 Temat postu: |
|
|
to po jakiego h**a na opłacie pisze wody górskie jak to niepodlega spiningu |
|
| Powrót do góry |
|
 |
FishHead Wędkarz Polski
|
Wysłany: 2010-03-03, 13:44:54 Temat postu: |
|
|
Przyłaczam się do pytania,bo opłaciłem bardzo podobną składkę i byłem pewny że dopuszcza spinning. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Radoslaw Administrator

|
Wysłany: 2010-03-04, 13:06:40 Temat postu: |
|
|
| wędkarz napisał: | | to po jakiego h**a na opłacie pisze wody górskie jak to niepodlega spiningu |
nie rozumiem ? jeśli mamy opłaconą pełną składkę to możemy wędkować zarówno spinningiem, gruntem, czy innymi metodami.... 2 lata temu jak miałem znaczek "wody górskie" to podlega to do spinningu myślę, że do tej pory nic się nie zmieniło - że to jest właśnie spinning  ______________________________
Zanim napiszesz przeczytaj
REGULAMIN FORUM !
Kontakt
gadu-gadu : 11584036
e-mail : radoslaw@wedkarz24.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
gargamel Wędkarz Polski
|
Wysłany: 2010-03-31, 21:26:45 Temat postu: |
|
|
Z tymi składkami to się zawsze syf robi. A jeśli połączyć ze sobą regulamin i stare przyzwyczajenia wędkarzy starszego pokolenia, to mamy niezły bajzel. Sam się o tym przekonałem, SR mówiła co innego, w PZW Katowice też co innego, także ja bym radził być ostrożnym, bo można sobie niezłych problemów narobić, i niepotrzebnego stresu zwłaszcza dla młodego wędkarza. ______________________________ Połamania kija, oczywiście na wieeeelkiej rybie  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
rafalis1 Wędkarz Polski
|
Wysłany: 2010-04-03, 14:40:59 Temat postu: |
|
|
Jeżeli ma opłate na wody górskie to z automatu ma spining przeciez . Kiedyś nie wolno bylo chyba lowic innymi sposobami na wodach górskich ale to było dawno nie wiem jak jest teraz . U mnie jak masz górskie to masz i spining znaczy tak bylo w tym roku z automatu każdy czy chce czy nie ma spining . |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|