Wysłany: 2010-03-02, 15:26:43 Temat postu: Jezioro Solińskie
Witam ja mieszkam nad jeziorem solińskim mam z domu nad wodę 100 metrów praktycznie z balkonu mogę łowić;)
na wiosnę gdy prawie każda ryba ma tarło a szczególnie szczupak i sandacz woda trzyma się wysoko a jak ryba się wytrze w zalanych krzakach to elektrownia wodę opuszcza i cała ikra wisi nad wodą i jak tu ma być dobrze.Gmina niby bardzo turystyczna czerpie najwięcej korzyści z turystyki a żadna wioska położona nad jeziorem nie posiada oczyszczalni ścieków wszystkie ścieki idą do zalewu.Naprawdę z roku na rok coraz ciężej jest tu z rybą.
Wysłany: 2010-03-04, 13:11:21 Temat postu:
a jak się trzyma sytuacja hydro na zaporze ? jak sądzisz czy w najbliższym czasie puści coś wody ? bo jeśli tak to sezon by mi się przedłużył conajmniej do maja....... a to nie zapowiada ciekawego rozpoczęcia sezonu
No narazie trzymają wodę bo jest jeszcze całe jezioro skute lodem ale mysle ze będą trzymać cały czas bo na polskich rzekach sytuacja nie wygląda zbytnio dobrze w większości przekroczyły stany alarmowe a jakby puszczali to tylko by ta sytuacje pogorszyli.